Το σύστημα eHive

Σύστημα Ποιότητας και πρόβλεψης βλαβερών συμβάντων για τη μελισσοκομία

Τι είναι το σύστημα eHive

Το έξυπνο σύστημα eHive, αποτελεί μια καινοτόμα ιδέα στον τομέα της Μελισσοκομίας που έχει ως στόχο τον εκσυγχρονισμό των καθημερινών αναγκαίων πρακτικών που εφαρμόζονται απο τους παραγωγούς. Πιο συγκεκριμένα, το έξυπνο σύστημα eHive, δίνει την δυνατότητα του συνεχόμενου ελέγχου των συνθηκών (θερμοκρασία, υγρασία κ.α) που επικρατούν εντός και εκτός της κυψέλης. Επιπλέον η καινοτομία του συστήματος έγκειται στην υπηρεσία πρώιμου εντοπισμού βλαβερών συμβάντων, όπως Σμηνουργία και η απώλεια Βασίλισσας. Έτσι τελικά το σύστημα eHive παρέχει την δυνατότητα της 24ωρης παρακολούθησης συνθηκών και πρόβλεψης βλαβερών συμβάντων σε πολλές κυψέλες, μέσω οποιασδήποτε συσκευής με πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Απο τι αποτελείται

Το σύστημα eHive αποτελείτα απο 2 βασικά μέρη. Την κεντρική κυψέλη και τις έξυπνες κυψελες. Κάθε κεντρική κυψέλη δημιουργεί ένα δίκτυο μέσα στο οποίο τοποθετούνται έως και 20 έξυπνες κυψέλες. Με τον τρόπο αυτό, κάθε έξυπνη κυψέλη αποκτά την δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο με σκοπό την ενημέρωση των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον αμφότερες οι δύο συσκευές τροφοδοτούνται απο ένα έξυπνο σύστημα που χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια για την ελαχιστοποίηση του κόστους της ενέργειας. 

Πως δουλεύει

Το σύστημα eHive αποτελεί ένα σύστημα, εύκολα τοποθετήσιμο χωρίς την ανάγκη και επιπλέον ρυθμίσεις απο τους χρήστες. Πιο συγκεκριμένα, οι παραγωγοί αφότου εφοδιαστούν με τις έξυπνες κυψέλες, πρέπει μόνο να αλλάξουν τα παραδοσιακά καπάκια με τα καπάκια eHive. Απο εκεί και πέρα, μέσω της δωρεάν εφαρμογής μπορεί να παρακολουθεί άμεσα τις συνθήκες που επικρατούν στην κυψέλη καθώς και να δέχεται ειδοποιήσεις σε περιπτώσεις που εντοπίζεται κίνδυνος για βλαβερά γεγονότα. 

Bee hives on lavender and sunflower fields, near Valensole, Provence with a lot of bees. France. Famous, popular destination and place for tourists for making vacations in summer.